Cancelarul Angela Merkel declara ca tara trebuie sa urmeze alte tari in interzicerea masinilor diesel  dar nu stabileste un termen limita.

Intr-un interviu acordat revistei germane Superille, Merkel spune ca  planurile britanicilor de a impiedica vinzarea unor noi masini care ruleaza strict cu motorina sau benzina incepand cu 2040, au reprezentat o abordare corecta.  Guvernul francez a anuntat de asemenea  planurile de interzicere a noilor autovehicule diesel pana in 2040.

Cu toate acestea, Merkel adauga ca motoarele diesel sunt in prezent necesare pentru a mentine nivelul de poluare sub control. Ca atare, se vor oferi in continuare reduceri de impozitare in favoarea automobilelor diesel, datorita productiei  reduse de dioxid de carbon in comparatie cu motoarele pe benzină.

Merkel a spus de asemenea ca este important sa se protejeze locurile de munca din sectorul automobilelor din Germania, care a fost afectat ca urmare a scandalului Volkswagen din 2015. Sectorul este cel mai mare exportator al Germaniei și are peste 800.000 de angajati. Merkel declara ca este esentiala contributia guvernului german la promovarea noilor tehnologii si la dezvoltarea infrastructurii pentru a ajuta industria in trecerea la motoare electrice si alternative.

Producatorii auto germani au fost de acord sa actualizeze software-ul a 5,3 milioane de automobile in timpul unui summit al politicienilor la inceputul lunii august. De asemenea, au fost convenite planuri pentru un program de tranzactionare, in care autovehicule diesel mai vechi de 10 ani ar putea fi schimbate cu modele mai noi care au emisii mai reduse.

Tu ce parere ai? Este timpul sa renuntam la masinile diesel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *