Cu o suspensie spot reglabila 5 avantaje pe care le are o suspensie sport reglabila

Suspensie sport reglabila. Majoritatea pasionatiilor de tuning isi doresc sau au deja una. Aceste suspensii mai sunt cunoscute si sub denumirea de coilover. Deci hai sa vedem ce inseamna mai exact o suspensie de tip coilover?

Denumirea completa este “coil spring over shock absorber”. Acest lucru inseamna ca arcul se monteaza peste amortizor ca si solutie constructiva oferita de producator.

Mai jos, va prezentam 5 dintre avantajele unei suspensii sport reglabile

1. Estetic

inainte si dupa suspensie sport reglabila
inainte si dupa suspensie sport reglabila

Daca esti cat de cat in asentiment cu fenomenul de tuning, ti-ai dorit mereu ca masina ta sa fie mai low. Daca deja ai inceput prin a investi intr-o vopsea frumoasa pentru masina ta si un set de jante pe masura, urmatorul pas de facut este sa cobori putin garda la sol cu o suspensie sport reglabila. O masina cu o garda la sol mai mica, ne da sentimentul de siguranta si sportivitate

2. Manevrabilitate

Odata ce coboram centrul de greutate a masinii, vom simti imediat efectul transferului de greutate in viraje. Prin urmare, vom avea o directie mult mai ferma si o aderenta mult mai buna pe carosabil. O suspensie sport reglabila ne va asigura o  garda la sol mai joasa. Acest lucru, scade foarte mult riscul unei subvirari sau supravirari accidentale.

3. Accelerare si franare

Suspensia masinii, influienteaza foarte mult atat distanta de franare cat si timpii de accelerare. Pentru a intelege mai bine cum se face transferul de greutate de pe o punte pe alta, haideti sa facem un scurt exercitiu de imaginatie. Sa ne imaginam o masina foarte puternica de drag cu tractiune spate. Aceasta, la plecare, datorita impulsului de accelerare si aderentei foarte bune, transferul centrului de greutate se muta pe puntea spate, ducand uneori chiar la ridicarea rotilor din fata de pe pista. Acest fenomen, este prezent la orice automobil, doar ca la o scara mai mica. Avand o suspensie sport reglabila, masina devine mai rigida. In aceste conditii, transferul centrului de greutate se face mai uniform si astfel cresc performantele la accelerare. Exact acelasi fenomen se regaseste si la franare, cand transferul centrului de greutate se muta pe puntea fata.

4. Este reglabila!

O suspensie sport reglabila fata de una fixa ne ofera beneficii indiferent daca vorbim de o masina daily sau un proiect pentru competitii. Daca vorbm de o suspensie reglabila doar pe inaltime montanta pe o masina de zi cu zi, aceasta ne ofera beneficiul de a o ajusta in functie de nevoiile noastre. Deobicei, se opteaza in sezonul cald pentru o tinuta mai joasa, mai agresiva a masinii, iar in sezonul rece, se opteaza pentru o tinuta mai inalta. Daca vorbim despre o suspensie reglabilaatat pe inaltime cat si pe duritate,se schimba situatia. Aceasta ne ofera numeroase setup-uri pentru a ajunge la o configuratie ideala

5. Garantie

In functie de producatorul ales, suspensiile distribuite de noi, beneficiaza de garantii cuprinse intre 12 si 24 de luni. Daca doriti sa vedeti termenii si conditiile pe care trebuie sa le respectati pentru a beneficia de aceste garantii clic aici.

Iata un video in care explicam aceste 5 avantaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *