Polestar 2, un vehicul complet electric, de la marca Volvo de înaltă performanță, a fost oficial dezvăluit. Vehiculul este primul automobil electric de la companie și este așteptat să concureze pe același segment ca cel mai bine vândut model Tesla 3.

Specificațiile modelului Polestar 2 sunt cu siguranță comparabile cu modelul 3, vehiculul fiind echipat cu motoare duale care produc 408 CP, permițând mașinii electrice să treacă de la 0 la 100 km / h în mai puțin de 5 secunde. Polestar 2 este echipat, de asemenea, cu un acumulator de 78 kWh, care utilizează celule de la LG Chem, care oferă vehiculului un interval estimat de 442 km pe încărcare.

Impresionant la Polestar 2 este integrarea sa profundă cu ecosistemul Google Android. Interiorul autovehiculului este dominat de un touchscreen orientat pe verticală de 11 “încărcat cu un sistem de infotainment cu sistem de operare Android, care include aplicații notabile, precum Google Music, Google Videos și Google Maps. Asistentul Google, unul dintre cei mai puternici asistenți vocali de pe piață, este, de asemenea, activat pe mașina electrică.

Similar modelului Tesla Model 3, Polestar va oferi un pachet de performanță pentru mașina electrică, care include echipamente precum amortizoarele Öhlins, frânele Brembo și roțile de 20 inchi. Modelul de bază al modelului Polestar 2 este de așteptat să înceapă de la 45.000 de dolari, în timp ce versiunea completă este de așteptat să coste aproximativ 68.000 de dolari. Pentru producția inițială a Polestar 2, compania va face o “ediție de lansare” a mașinii, care costă 63.000 de dolari.

Într-o declarație, CEO-ul Polestar Thomas Ingenlath, a declarat că Polestar 2 reprezintă un pas notabil pentru companie. CEO-ul a asigurat, de asemenea, clienților potențiali că Polestar 2 ar fi un vehicul excelent.

“Polestar 2 este primul nostru model de mașină electrică si primul model de volum. Totul a fost proiectat cu pasiune și dedicare. Ca marcă de performanță electrică și prin lansarea viitoare a unui portofoliu de autovehicule complet electrice, Polestar este hotărât să abordeze provocările globale privind calitatea aerului.”, a spus el.

În general, Volvo Polestar 2, pare a fi un vehicul impresionant. În timp ce producția estimată, care este “la nord de 50.000” unități pe an, reprezintă doar o fracțiune din producția modelului Tesla 3, vehiculul oferă un echilibru excelent între preț și caracteristici pentru a face o achiziție convingătoare. Într-un fel, modelul Polestar 2 ar putea fi numit chiar și o amenințare la adresa mașinilor de primă clasă pe benzină, având în vedere faptul că oferă cea mai bună mașină tradițională într-un pachet fără compromisuri electrice.

Polestar 2 ar putea fi, în cele din urmă, prima alternativă reală față de modelul 3, mai ales că prețurile celor două vehicule sunt destul de comparabile. Varianta de bază a Volvo Polestar 2 de $ 45.000, pentru una, poate fi un concurent pentru modelul Mid Range 3, care costă în prezent 42.900 de dolari, înainte de stimulente. Cu toate acestea, ediția de lansare a lui Polestar 2 de 63.000 $, pe de altă parte, s-ar putea dovedi a fi un provocator pentru Modelul 3 Performance al Teslei, care, in prezent, costă 60.900 de dolari, înainte de stimulente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

   Necessary

   Advertising

   Analytics

   Other